Skip to content

Carmen Moldovan: “Secretarul de Stat Marin Anton trebuie demis neîntârziat”

February 27, 2012

Comunicat de presa

Carmen Moldovan, președinta Forumului Național al Ecologiștilor (FNE) din PSD și deputată social-democrată, îi solicită ministrului Laszlo Borbely să îl demită neîntârziat pe secretarul de stat Marin Anton pentru atitudinea și pozițiile vădit pro-RMGC exprimate public în emisiunea ”Judecă tu”, difuzata pe 23 februarie de către TVR.

Cu toate că proiectul dezvoltat de RMGC se află încă în plin proces de avizare la Ministerul Mediului, invitat în emisiunea ”Judecă tu” difuzată joi seară de către Televiziunea Publică, Marin Anton, secretar de stat în acest Minister, s-a exprimat fără echivoc în favoarea exploatării miniere cu cianuri propuse de Gold Corporation la Roșia Montană. Astfel, întrebat în chiar deschiderea emisiunii despre cum privește această exploatare, Marin Anton a afirmat că este vorba despre ”un proiect de aur curat”.

În aceste condiții, Carmen Moldovan consideră că poziția exprimată public de Marin Anton este absolut incompatibilă cu echidistanța cerută de funcția pe care o ocupă la Ministerul Mediului. Mai mult, președinta FNE atrage atenția că declarațiile vădit pro-RMGC făcute de Marin Anton sunt cu atât mai grave cu cât proiectul minier cu cianuri dezvoltat de compania canadiană se află în plin proces de avizare la Ministerul din a cărui conducere face parte.

”Din nefericire”, atrage atenția președinta FNE, ”atitudinea lui Marin Anton nu este altceva decât o imitaţie a ceea ce a văzut la superiorii săi ierarhici. Nu mai departe de acum câteva luni ministrul Mediului lăuda în mod deschis soluţia tehnologică propusă de canadieni, considerând că este vorba despre ‚cea mai modernă instalație din Europa în sistem închis’. Nu cred că mai miră pe nimeni că subordonații săi nici măcar nu mai încearcă să mimeze imparțialitatea instituțională la care sunt obligați de legile acestei țări”, a precizat social-democrata.

Carmen Moldovan îi solicită ministrului Laszlo Borbely să îl demită neîntârziat pe Marin Anton, subliniind că un asemenea demers este o șansă pe care o are ca ministru de a demonstra că procesul de avizare al proiectului RMGC nu este o farsă grosolană și a salva astfel ce se mai poate din credibilitatea instituțională a Ministerului Mediului.

Sursa: Comunicat de presa

Advertisements

From → Uncategorized

One Comment
  1. Felicitari doamna Carmen Moldovan pentru pozitia dvstra! Am viziona emisiunea si am fost absolut uluita de legeritatea cu care un inalt functionar trateaza publicul si pe ceilalti invitati/participanti, care au inteles ca joaca rolul “lupului care apara oile”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: